Nachdem wir in den letzten drei Jahren unser Unternehmen aufgebaut haben, wird es Zeit uns weiter zu entwickeln!

Wir freuen uns daher, mit dem Gerichtsvollzieher Frank Ikink einen starken Partner gefunden zu haben, der ab dem 1. Februar 2019 Teil unseres Teams wird. Unsere Partnerin, Frau Agnes Everts, wird unseren neuen Partner in den kommenden Monaten einarbeiten und sich sodann neuen Geschäftsmöglichkeiten widmen.

Ebenso freuen wir uns auf unseren bevorstehenden Umzug in unsere neuen, modernen Büroräume in Almelo, direkt an der Deutsch/Niederländischen Grenze. Auch hier in Almelo werden wir jeden Tag daran arbeiten, die Erwartungen unserer Kunden zu übertreffen. Und zwar durch persönlichen Service, engagierte Bearbeitung Ihrer Aufträge und durch Ansprechpartner, die Ihre Fälle gerne auch in der deutschen Sprache für Sie bearbeiten.

 

De jaarlijkse stand van zaken in het MKB

Verreweg de populairste sector om in te starten is de zakelijke dienstverlening (waar ook de incasso- en deurwaarderskantoren toe behoren). Wist je dat dit jaar voor het eerst de meerderheid van de parttime starters vrouw is?

Minder faillietverklaringen

In 2016 gingen 4.065 bedrijven in het mkb failliet, 16 procent minder dan in 2015, een forse verbetering. Wel waren er afgelopen jaar meer nevenvestigingen betrokken bij faillissementen dan in 2015. 1.735 in 2016 en 1.061 in 2015. De belangrijkste reden hiervoor is het faillissement van veel detailhandelketens.

Het mkb heeft in 2016 records verbroken. Zo blijkt uit een persbericht van de KvK over de bedrijvendynamiek in 2016. Een opvallende stijger is de sector industrie, met een groei van 20 procent.

Weiterlesen

Oproep minister Van der Steur : Doe alleen zaken met gecertificeerde incassopartijen zoals deurwaarders en NVI aangesloten incassobureaus.

Tijdens het Algemeen Overleg van de vaste Kamercommissie Veiligheid en Justitie deelde minister Van der Steur gisteren (24 november) mee dat hij het niet verplicht wil stellen dat incassobureaus aangesloten zijn bij de NVI (en dus gecertificeerd zijn en onder toezicht staan). Hij deed echter een duidelijke oproep aan schuldeisers : Doe alleen zaken met gerechtsdeurwaarders dan wel NVI aangesloten incassobureaus. Dit om te voorkomen dat er zaken gedaan worden met incassobureaus die zich niet aan wet- en regelgeving houden.

 

De rechtbank Noord-Nederland start op 1 oktober 2016 met een proef met rechtszaken waarin burgers en bedrijven snel op het spreekuur van de rechter kunnen komen. De kern is dat de rechter eerst probeert met een goed gesprek tot een oplossing te komen en pas als het nodig is zelf beslist wat er moet gebeuren. U heeft geen advocaat nodig.

Weiterlesen

De procedure voor het terugvragen van btw op oninbare vorderingen wordt met ingang van 1 januari 2017 versoepeld. In deze tijd loopt iedere ondernemer wel eens tegen oninbare vorderingen aan. Door versoepeling van de regeling kan de liquiditeitspositie van ondernemers verbeteren. Voor het bedrijfsleven is het voorstel dan ook meer dan welkom.

Weiterlesen

 

Op 9 mei 2016 heeft het bestuur van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) aan ons een positief toetsingsverslag verleend op de Normen voor Kwaliteit voor gerechtsdeurwaarders. De Normen voor Kwaliteit hebben onder andere betrekking op marketing, contracten, dossierbehandeling, onafhankelijkheid, communicatie, automatisering, financiële administratie, continuïteit en personeel en organisatie.

 

 

Dat vertellen wij tijdens een kennissessie op donderdag 30 juni aanstaande. Die kennissessie over het risico op non-betaling vindt plaats tijdens de officiële opening van ons kantoor aan Blankenstein 134a in Meppel.

Meer en meer ondernemers krijgen te maken met facturen die niet te incasseren zijn. Hoe meer niet betaalde facturen, des te groter de kans dat de ondernemer zelf in de financiële problemen komt of zelfs failliet gaat. Door preventieve maatregelen te treffen kan een faillissement als gevolg van niet incasseerbare of te laat betaalde facturen worden vermeden. Tijdens de bijeenkomst reiken Agnes Everts en Gerrit Jan Bekman de aanwezige ondernemers handvatten aan om risico’s op non-betaling te verkleinen.

De kennissessie vindt plaats op donderdag 30 juni aanstaande. Ontvangst is vanaf 16.30 uur. Om 17.00 uur starten we met de kennissessie, die wij kosteloos aanbieden aan alle ondernemers uit Drenthe en Overijssel. Heeft u te maken met niet incasseerbare facturen? U bent meer dan welkom op onze bijeenkomst. Meld u wel even van tevoren aan via de mail. Het aantal plaatsen is namelijk gelimiteerd.

Heeft u vragen? Bel ons gerust op 0522 – 820225 of stuur een e-mail naar info@IkinkBekman.nl. Wij hopen u op 30 juni te mogen ontvangen op ons nieuwe kantoor aan Blankenstein 134a in Meppel.

 

Zijn algemene voorwaarden wel of niet van toepassing bij het sturen van rekeningen?

Uit een uitspraak van de rechtbank Rotterdam van 27 januari 2016 blijkt dat een verwijzing naar de algemene voorwaarden op facturen, die pas na het sluiten van een overeenkomst worden verstuurd, niet afdoende is om de algemene voorwaarden van toepassing te laten zijn. Laat daarom zoveel mogelijk uw wederpartij expliciet instemmen met de algemene voorwaarden.

Weiterlesen